Nieuwe single DELISE: Storm op het meer (Rembrandt)

Op 20 januari 2021 brengt zangeres Delise een nieuwe single uit: Storm op het meer (Rembrandt). Deze single, die zij samen schreef met Elly Zuiderveld, gaat over het schilderij ‘Christus in de storm op het Meer van Galilea’ van Rembrandt.

Delise: “Thuis heb ik een kopie van dit schilderij. Steeds als ik er naar kijk, word ik er door geraakt. Het originele exemplaar – dat in 1990 is gestolen en tot op heden niet is teruggevonden – is gebaseerd op een bekend Bijbelverhaal.

Het Bijbelverhaal vertelt dat Jezus en Zijn discipelen op een boot op het Meer van Galilea zijn, als er een storm opsteekt. De discipelen raken in paniek. Jezus spreekt de storm bestraffend toe en de wind gaat liggen. Hij zegt tegen de discipelen: “Waarom zijn jullie bang? Waarom geloven jullie niet?”

Delise vervolgt: “Eigenlijk zitten we allemaal een beetje op ons eigen Meer van Galilea. Soms kan het behoorlijk stormen en de golven kunnen overweldigend lijken. Dat wist Rembrandt ook. Ik denk dat dát de reden is dat hij zichzelf tussen de discipelen op de boot heeft geschilderd. Ook geeft hij weer hoe verschillend mensen kunnen reageren op stormen in het leven. Zo grijpt één bemanningslid het roer, een ander verstopt zich en weer anderen maakten Jezus in paniek wakker.

Maar ook al lijkt de storm dreigend, door dit verhaal mogen we weten dat Jezus Heer is over de golven. En Hij verlaat ook ons niet in onze eigen stormen van het leven. We mogen op Hem vertrouwen.’’

Samen schrijven met Elly Zuiderveld
Delise schreef Storm op het meer (Rembrandt) samen met Elly Zuiderveld (van Elly en Rikkert). “Samen schrijven aan dit lied met Elly was heel inspirerend.” Blikt de 33-jarige zangeres terug op de schrijfsessie die plaatsvond in Drenthe, de woonomgeving van Elly en Rikkert, het gerespecteerde duo dat afgelopen mei afscheid nam van 50 jaar bühne.

“Met het plaatje van het schilderij ben ik naar Elly gegaan. We hebben eerst veel gepraat over het schilderij en het bijbehorende Bijbelverhaal. Hoe meer we naar het schilderij keken, hoe meer het verhaal tot leven kwam.” Het lied is een power ballad geworden met een krachtige tekst.

Wat wil je met het liedje bereiken?
Delise: “Ik wil het Bijbelverhaal van Jezus in de storm op het Meer van Galilea vanuit een ander perspectief vertellen. Het is zo’n mooi en hoopvol verhaal waarin je diepere lagen kunt ontdekken. De storm wordt ons niet fataal, want Jezus is met ons en Hij is Heer over de golven en de storm.

Naast het uitkomen van het nummer, komt op 20 januari ook een lyric video uit op YouTube waarbij tijdens de muziek ingezoomd wordt op het schilderij en de tekst.

Over Delise
Delise schrijft al vanaf jonge leeftijd liedjes, maar besloot toch rechten te studeren en aan de slag te gaan als jurist. Na een burn-out in 2015, keerde ze in 2016 terug naar de muziek. Delise maakt popliedjes met een verhaal. Hierbij is haar geloof de belangrijkste inspiratieborn.

Voor meer informatie over Delise: www.delise.nl, www.facebook.com/delisemusic, www.instagram.com/delisemusic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *