Eline Bakker op nieuwste single in duet met Reyer

‘’U deinst niet terug bij het zien van mijn falen. U tilt mij op en U toont mij Uw goedheid. Er is geen afstand tussen U en mij.’’ In een periode waarin God voor gospelzangeres Eline Bakker wat verder weg voelde, besefte ze zich des te meer dat Hij ondanks haar tekortkomingen altijd dichtbij is. Dat besef was de basis voor haar nieuwe lied ‘Geen afstand’ die vandaag 4 februari uitkomt. Het is een duet samen met Reyer, die onder meer bekend is van Opwekking en de EO Jongerendag.

‘Geen afstand’ is het vijfde nummer van Eline. Nadat ze onder meer ‘Jezus Overwinnaar’ en ‘Door en Door Goed’ uitbracht. Onlangs werd bekend dat ‘Door en Door Goed’, op het nieuwste album van Opwekking komt. Ook ‘Jezus Overwinnaar’ werd door Opwekking omarmd en uitgebracht.

De nieuwste single is de laatste van een serie van vijf nummers die tijdens een live sessie zijn opgenomen. De gospelzangeres hoopt dat het lied mensen de moed zal geven om eerlijk met God te worden ‘’Hij kan alles ‘handelen’ en weet alles toch al lang. Ik bid dat de Vader door dit lied aan mensen laat zien hoe groot en onvoorwaardelijk Zijn liefde is.’’

Een geestelijke held op sokken

Eline omschrijft de periode waarin het lied is geschreven als een tijd waarin ze voor haar gevoel het zicht op God kwijt was. ‘’Ik twijfelde veel, was teleurgesteld en had veel vragen. Ik voelde me een geestelijke held op sokken. Maar ik hield me vast aan waarheden waarvan ik weet dat ze waar zijn. Ik bad veel dat God ver weg voelde, maar dat ik wist dat Hij altijd dichtbij is. Vanuit dat gebed is dit lied geboren.’’

En het is een ontwikkeling die niet alleen zij is doorgegaan, maar ook zanger Reyer. Zijn woorden zijn daarom zo mooi samengekomen met die van Eline. Hij zegt daarover: ‘’Mijn favoriete deel ‘Geen afstand’ ontstond heel spontaan in de studio toen Eline ik zochten naar een bridge die nog wat kon toevoegen aan het lied. Ik speelde een simpel melodietje op de piano en al snel kwamen we op de simpele woorden: ‘Dit is waar ik hoor te zijn, Ik dicht bij U, U dicht bij mij.’ Daar komt het lied, en eigenlijk de kern van onze relatie met God op neer. Intimiteit en vertrouwen met onze Vader mag de basis zijn. Er is geen afstand tussen Hem en ons.’’

Een mooi geheel

Naast de rake woorden, is het ook de muziek die hopelijk weer veel mensen zal raken. ‘Geen afstand’ is een rustig lied met mooie melodieën, waarin de stemmen van Eline en Reyer samensmelten tot een prachtig geheel. De single is vanaf vandaag beschikbaar via YouTube en Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *