EO-programma ‘Nederland Zingt’ in nieuw jasje

Het EO-programma ‘Nederland Zingt’ is vanaf zaterdag te zien in een nieuw jasje. Kijkers kunnen elke zaterdagavond rond 18.15 uur genieten van prachtige liederen, verrassende optredens en rake verhalen bij liederen. Het muzikale programma op NPO 2 is elke week live te volgen. Vanuit de huiskamer van Nederland Zingt kunnen kijkers meezingen en meepraten met Mirjam Bouwman, Henk van Steeg en hun gasten. In de eerste aflevering schuift zanger en voorganger Martin Brand aan.

©EO.nl

“Nederland Zingt staat voor samen zingen, samen geloven”, vertelt eindredacteur Albert-Jan Schol. “Vanwege het coronavirus kan dat niet meer – zoals we gewend waren – met honderden mensen in een kerk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om ‘samen’ op een andere manier invulling te geven. We onderzochten waar nog wél volop wordt gezongen. Waar dat is? Gewoon thuis, in de huiskamer! We zingen mee met de radio, de online kerkdienst… Met het vernieuwde Nederland Zingt brengen we samen zingen, samen geloven naar jou thuis.”

Persoonlijke verhalen

Corona is niet de enige aanleiding voor de vernieuwing. Bij de redactie van Nederland Zingt leefde ook de wens om televisie en online meer met elkaar te verbinden. Schol: “Het nieuwe format is persoonlijker. Doordat we live gaan uitzenden, kunnen kijkers eenvoudig reageren en meepraten. Wat betekent een lied voor hen? Wat willen ze de artiest van die week vragen? Zo is er meer ruimte voor persoonlijke verhalen. Verhalen van kijkers, maar óók van de artiest van die week.”

Hoopvolle thema’s

De komende weken zijn respectievelijk Martin Brand, Trinity, Elise Mannah en Amanda Lock te gast in Nederland Zingt. Ze brengen live enkele liederen ten gehore én schuiven aan om mee te praten over het weekthema. De liederen in de eerste uitzending zijn gekozen rond het thema ‘Dan zingt mijn ziel’. In de tweede aflevering staat het thema ‘Feest’ centraal.

Meer nieuws

Naast het televisieprogramma heeft ook de huisstijl van Nederland Zingt een opfrisbeurt gekregen. De nieuwe vormgeving is vanaf zaterdag te zien in de uitzending op NPO 2, op de website nederlandzingt.eo.nl en op de social media kanalen van het programma.

Nederland Zingt, elke zaterdag om 18.15 uur op NPO 2.

Een gedachte over “EO-programma ‘Nederland Zingt’ in nieuw jasje”

  1. Ik luisterde altijd met plezier naar Nederland zingt, maar sinds de corona programma’s zijn ingegaan is het geluid slecht ,hard en dan weer zacht, ik moet steeds het geluid aanpassen
    jammer,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *