Eerste namen van het Graceland Festival

Dit is het bericht waar je nieuwsgierige ogen overheen zullen dansen, op zoek naar de eerste namen van Graceland Festival 2023! De heerlijk lange periode van opwindende releases van onze 2023 line-up is hiermee van start gegaan. Wat een heerlijkheid. Wie zijn de muzikanten, denkers, schrijvers, makers, kunstenaars die ons al die rijkdom gaan brengen rondom jaarthema Heel de Mens?

We beginnen met twee mensen die na vorig jaar geen genoeg konden krijgen van Graceland Festival. Op slag verliefd waren ze, en wij op hen: Michael en Lisa Gungor (USA). Vorige editie waren ze er niet alleen als artiesten die een show gaven: ze waren regisseurs, componisten, choreografen en dirigenten van onder andere één van de meest magische momenten van het festival; hun show op het hoofdpodium. Was je er bij? Dan weet je waar we het over hebben. Dan wil je meer! Goed nieuws: er komt meer. Was je er niet bij? Tijd om te herkansen! Gungor is wéér van de partij in 2023!

Ook superblij zijn we met de komst van Gerson Main! In 2015 schitterde hij in de finale van De Beste Singer Songwriter van Nederland met zijn poëtische teksten op dansbare ritmes. In 2016 tourde door Nederland hij met zijn plaat De Slechtste Singer Songwriter van Nederland. Zelfspot en relativering is Gerson niet onbekend, misschien dat hij het daarom wel aandurft om een album en theatertour te maken over ‘ouder worden’. Met deze thematiek, waar elke mens mee te dealen heeft, voegt hij zich met zijn heerlijke vibes als headliner in de line-up van Graceland Festival 2023.

Van funky vibes naar verstilling met David Åhlén (SWE). Al eerder betoverde hij ons op Graceland met zijn unieke sound. Het is hoog tijd dat hij er weer bij is, onder andere met het werk van zijn prachtige nieuwe LP ‘Watch and Pray’. Met zijn falset stemgeluid als middelpunt van zijn meditatieve gebeden, brengt hij je heel dichtbij alles wat je dierbaar is.

Op het festival vind je dit jaar ook een intrigerende sculptuur vol geheimenissen van Ruben Bruggeling. Eerder was hij bij ons met zijn space to breathe ‘Soulmate’, nu voegt hij een portaal naar een andere dimensie toe aan het festivalterrein met zijn sculptuur ‘Geheimenissen’. Twee metalen vleugels die je omarmen en opnemen in een mystieke ervaring. Treed jij naar binnen?

Er zijn ook weer volop mensen met uitdagende ideeën en goede verhalen op Graceland Festival. Onder de bezoekers uiteraard, maar ook op de podia. Zo geven we met liefde podium aan psychiater, auteur en opiniemaker Esther van Fenema. Onlangs verscheen haar boek Het verlaten individu, waarin ze de vraag stelt waarom we zo weinig verbinding met elkaar voelen en waarom zoveel mensen eenzaam ronddolen in de samenleving. Een denker met temperament en verontwaardiging over de staat van de mens anno nu, waar we heel graag met aandacht naar gaan luisteren. En met veel plezier en zonder blikken of blozen kijken we uit naar wat Nienke Gottenbos a.k.a. De Poepdokter ons gaat vertellen over de wonderlijke werking van onze darmen en al het leven wat daarin te vinden is. Want als we het hebben over Heel de Mens, moeten we zeker óók poep gaan praten. Én we gaan lachen, heel veel lachen, want humor heelt de mens! Dit jaar is Graceland Festival een comedy club rijker, we toveren Het Circus om tot de Gracy Comedy Club. Doe mee aan de open mic op vrijdagavond!

Dit is het, we zijn begonnen! Houd onze website, social mediakanalen en nieuwsbrief in de gaten voor alles wat we stukje voor stukje gaan onthullen over Graceland Festival 2023 Heel de Mens. En zorg ervoor dat je bij de Grote Onthulling bent, namelijk de totaalervaring van het festival zelf van 17-20 augustus 2023 in Zeewolde. Koop je ticket nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *