Christelijke evenementen en kerkdiensten afgelast vanwege coronavirus, Groot Nieuws Radio komt met Live-kerkdienst

Verschillende christelijke evenementen, concerten en kerkdiensten zijn afgelast vanwege het coronavirus. De overheid en het RIVM adviseerde donderdagmiddag om evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland af te gelasten. Zo gaat het Worship Weekend van Stichting Opwekking niet door.

De organisatie vraagt op Facebook om begrip, geduld en gebed voor deze situatie. De nieuwe CD van Opwekking wordt sowieso wel komend weekend opgenomen worden, meldt directeur Ruben Flach bij Groot Nieuws Radio. In welke vorm dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Sela-concerten

Verschillende christelijke artiesten en bands hebben hun concerten geannuleerd. Zo gaan de Paasconcerten van de band Sela niet door in maart. Bezoekers ontvangen uiterlijk maandag bericht over hun reservering. Het is nog niet bekend of de concerten in april wel doorgaan.

Vrijdagavond zou de band LEV het nieuwe album ‘Dansen in de regen’ presenteren. Ook dit presentatieconcert gaat niet door. De tour met nieuwe liederen van Kinga Bán is ook afgelast.

Concertorganisator Events for Christ annuleert alle concerten die gepland stonden voor de maand maart. De concerten worden verplaatst naar een later moment. Events for Christ ziet vooralsnog geen aanleiding om maatregelen te nemen voor de concerten die voor later dit jaar gepland staan.

Kerkdiensten

De Protestantse Kerk in Nederland sluit zich aan bij het advies van de overheid en het RIVM en raadt kerken aan om hun kerkdiensten af te blazen. Ds. René de Reuver, scriba van de PKN, verzorgt zondagochtend op NPO2 een meditatie ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door kunnen gaan. De EO verzorgt deze uitzending.

De diensten van Mozaiek0318 gaan in de huidige vorm niet door. De kerk in Veenendaal gaat werken met een livestream, zodat gemeenteleden alsnog de dienst mee kunnen maken. Dat laat Nicole Kraayenoord weten tegenover Groot Nieuws Radio. Ook de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) houdt komend weekend geen diensten.

Live-kerkdienst bij Groot Nieuws Radio
Groot Nieuws Radio organiseert zondagochtend een live kerkdienst met ds. Ron van der Spoel. Nu veel kerkdiensten worden afgelast vanwege het coronavirus, wil Groot Nieuws Radio christenen in Nederland dienen door een actuele kerkdienst te houden.

Ron van der Spoel komt naar de studio van Groot Nieuws Radio om daar te preken. Ook bidden we samen voor slachtoffers van het coronavirus en is er ruimte voor voorbede voor luisteraars. Na de dienst is ruimte om door te praten over de preek van Ron van der Spoel. Luisteraars kunnen via WhatsApp en de website van Groot Nieuws Radio hun vragen indienen.

De kerkdienst is zondag vanaf 10:00 uur te horen bij Groot Nieuws Radio. Het christelijke radiostation is te ontvangen via internet, DAB+, interactieve tv en de gratis app. Ook in de komende weken worden er live kerkdiensten uitgezonden vanwege het coronavirus.

Bron: GrootNieuwsRadio.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *