Kinga Bán werkte aan een nieuw album

Niek Smelt was vandaag te horen bij Groot Nieuws Radio, over Kinga Ban en nog nieuwe muziek die er nog aan komt!

Kinga is tot het einde blijven zingen! Afgelopen donderdag met haar vrienden en man in haar eigen huiskamer, zong ze nog een keer haar nieuwe liedjes.

 Maandag overleed zangeres Kinga Bán op 37-jarige leeftijd. Op de dag van haar overlijden kwam het album ‘Wij Samen’ uit, die ze samen maakte met haar kinderen.
Maar er is nóg een album in de maak, vertelt Niek Smelt, een van haar muzikale vrienden, bij Groot Nieuws Radio.

“Alle lead vocals van Kinga zijn al helemaal opgenomen. Dat was de wens van haar man, laten we daar mee beginnen. Dat is achteraf een goeie keuze geweest. We hebben nu negen nieuwe liedjes klaarliggen waarvan alle opnames van de zang klaar zijn. Het is ongekend mooi. Nu gaan we daar alles omheen bouwen: alle bandopnames, alle backings en instrumentale solo’s. Een hele eer, een mooie taak om te doen”, vertelt Niek Smelt die het nieuwe album van Kinga produceert.

“Het wordt een hele hoopvolle plaat”, aldus Niek. “Dat opnieuw geboren worden, wordt het centrale thema van de CD. Een zin uit een liedje is ‘nu drink ik wijn met Jezus’. Daar had ik gisteren wel echt veel troost aan. Wat mooi dat ze daar nu is, dat geeft weer hoop. Maar het gemis blijft wel, want ze is hier niet meer. Vooral voor haar familie is dat ongekend zwaar.”

Bron: grootnieuwsradio.nl

Het hele gesprek met Niek Smelt kun je hier terugluisteren.

A.s. vrijdag op de dag van de begrafenis, zendt Groot Nieuws Radio een muziek special uit rondom Kinga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *