Gaat Laurene Bonsinks album ‘Father’ onze harten veroveren?

Zwartsluis, 20 januari 2015

Laura Kok ©
Laura Kok ©

Zaterdag 31 januari is het de grote dag voor worshipzangeres Laurene Bonsink. Dan zal haar kersverse album ‘Father’ worden gereleased in de ‘Onze Lieve Vrouw ter Eem’ te Amersfoort. Tijdens het releaseconcert zal zij diverse nummers aan het publiek laten horen, waaronder haar schitterende duet met Elbert Smelt van de band Trinity. Maar wie is deze nieuwkomer in de worship-muziek en wat hoopt zij met dit album te bereiken?
Het is inmiddels ruim negen jaar geleden dat de van oorsprong Zuid-Afrikaanse naar Nederland verhuisde. Aanleiding voor de verhuizing was haar huwelijk met rasechte Hollander Wiebbe Bonsink. Familie, vrienden en haar geliefde ‘Kaapstad’ werden achtergelaten, maar twee belangrijke dingen werden meegenomen: haar geloof en haar passie voor zingen. Dat heeft nu, vele jaren later, geleid tot haar eerste worshipalbum ‘Father’. Een eigentijdse cd met een duidelijke missie: door kerkgrenzen heen breken en Gods vaderlijke liefde bezingen. Laurene: “Wat voor achtergrond mijn luisteraars ook hebben; ik hoop dat mijn muziek ze een vrij gevoel geeft, dat ze de Heilige geest mogen ervaren en bovenal een intensieve relatie met God mogen opbouwen. De hoofdboodschap van dit album is dan ook een boodschap van genade.”
Bij de productie van haar album werd Laurene bijgestaan door multitalent en producer Frank van Essen, Elbert Smelt van de band Trinity, gitarist Jan-Peter Beijersbergen en de speciaal ingevlogen muzikanten Phil Barker en Dave Bainbridge (bekend van Iona). De in Zuid Afrika geboren singer/songwriter heeft naar eigen zeggen veel inspiratie geput uit haar persoonlijke ervaringen.  Al improviserend achter de piano ontstonden de mooiste nummers. Met hulp van producer van Frank van Essen en de samengestelde band zijn deze ruwe songs uiteindelijk vertaald naar een schitterende cd. Frank: “Tijdens de productie hebben we zoveel mogelijk spontaan laten gebeuren door alle muzikanten bij elkaar te zetten in de studio en ze gewoon te laten improviseren. Daarnaast heb ik  geprobeerd een rauwere sound aan de nummers meegegeven dan we in Nederland gewend zijn binnen dit genre. In combinatie met Laurene’s mooie, warme, ongepolijste stem is een hele stevige CD met alternatieve rocksound ontstaan.”

 

Laura Kok ©
Laura Kok ©

Liefhebbers zijn van harte welkom om het releaseconcert op 31 januari bij te wonen om 20:00 uur in de Onze Lieve Vrouw ter Eem kapel aan de Fockemalaan 22 te Amersfoort. Frank: “Voor de release hebben we alle topmuzikanten weer bij elkaar gehaald, dus dat wordt een onvergetelijke ervaring!”
Mensen die geïnteresseerd zijn in de cd kunnen deze tijdens de release aanschaffen, maar ook bij DoorBrekers te Barneveld en Zwolle en op haar eigen website www.laurenebonsink.nl Volgens Laurene is het sowieso slim om deze website én haar facebookpage www.facebook.com/laurenebonsinkmusic in de gaten te houden. “Hier kun je alvast kennismaken met de muziek en mijn nieuwste musicvideo bekijken!” sluit ze enthousiast af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *