MOZAIEK WORSHIP GEEFT ALBUM ‘JEZUS OVERWINNAAR’ UIT ALS DELUXE VERSIE MET ‘BINNENKAMERSESSIES’ BONUS CD

Hoe kun je kerk zijn in een land wat op slot zit? Hoe kun je de hoop en verwachting doorgeven die je zelf geïnspireerd heeft als kerk, op een manier die aansluit bij wat mensen nu doormaken? Op 26 maart presenteert Mozaiek Worship iets van het antwoord wat ze zelf heeft ervaren. Dan verschijnt een Deluxe versie van haar album ‘Jezus Overwinnaar’ met de bonus EP ‘Binnenkamersessies’. Op zondag 21 maart kun je om 20.30 uur kijken naar het hele Jezus Overwinnaar concert. De CD opname van 2019 wordt dan uitgezonden via het YouTube-kanaal van Mozaiek.


Het album ‘Jezus Overwinnaar’ heeft de afgelopen periode al veel losgemaakt in het land. De liederen (zoals ‘Kom Verras Ons’, ‘Onze Schuilplaats Is God’ en natuurlijk ‘Jezus Overwinnaar’) verspreidden zich door het hele land – dwars door kerkmuren heen; getuigend van de hoop en verwachting die de kerk uitspreekt. In januari 2020 startte de gemeente een nieuw jaar met een tekst uit Hosea die met haar mee reisde tijdens de bewogen maanden erna. “Hosea 10 vers 12 werd voor ons een soort ‘jaartekst'” legt Kees Kraayenoord, voorganger van Mozaiek0318, uit. De tekst spreekt het ‘ontginnen van het land’ en roept ons op: ‘Het is tijd om de Heer te smeken dat hij nadert met de regen van zijn goedheid.’ Die oproep, ‘zaai rechtvaardig, oogst met liefde, ontgin nieuw land’ maakte een totaal nieuw gevoel los toen de coronacrisis uitbrak. Alles werd anders.”

In Nederland gingen kerken op slot en probeerden velen toch iets door te blijven geven door middel van livestreaming. Mozaiek0318 besloot om tijdens de tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren niet alleen een leesrooster te bieden, maar deze aan te vullen met haar liederen. “Het moesten liederen zijn die mensen helpen in hun stille tijd. Liederen die helpen om daarin tot bewustwording en verstilling te komen. Daarom noemden we de verzameling liederen die daaruit ontstond uiteindelijk ‘binnenkamersessies’, een knipoog naar Mattheus 6 vers 6 waarin Jezus aanspoort om, als je bidt, de deur dicht te doen.”

Het team van Mozaiek Worship vertaalde diverse liederen van het album ‘Jezus Overwinnaar’ naar kleinere arrangementen en vulde het aan met een vergelijkbare versie van het lied ‘Houd Vol’; een toepasselijke bemoediging in deze tijd. Bovendien is een bijzondere versie van ‘Jezus Overwinnaar’ opgenomen met louter strijkers. Een nieuwe live video van deze versie is opgenomen als 360 graden-interactieve video.

De ‘Deluxe Edition’ van Jezus Overwinnaar verschijnt op 26 maart en is dan verkrijgbaar via de webshop van Mozaiek Worship.

Naast het oorspronkelijke live album bevat de Deluxe versie een bonus CD met de ‘Binnenkamersessies’. Deze bevat de volgende tracks:

1. Kom, Verras Ons
2. Een Hemels Vuur
3. Onze Schuilplaats Is God
4. U Bent Sterker
5. Houd Vol
6. Jezus Overwinnaar

“Deze liederen hebben ons als kerk in onze reis geholpen” aldus Kees Kraayenoord. “Ze hielpen ons om na te denken over wie we als kerk zijn in de samenleving. Ze doen ons beseffen dat we daar de kracht van de Heilige Geest voor nodig hebben, om zo daadwerkelijk tot hoop te kunnen zijn. Nu mogen ze nog verder gaan – ook de binnenkamer in. Hoop geven in de stilte, woorden van God nog verder wil doen in ons!”

OVER MOZAIEK WORSHIP:

Mozaiek Worship bestaat uit een groep enthousiaste zangers, muzikanten en creatievelingen en is onderdeel van Mozaiek0318, een kerk in Veenendaal. Het collectief gelooft dat de lokale kerk de hoop van de wereld is. Haar passie is Gods kerk te dienen met aanbidding, zang en muziek, maar ook met het schrijven van nieuwe liederen.

Een gedachte over “MOZAIEK WORSHIP GEEFT ALBUM ‘JEZUS OVERWINNAAR’ UIT ALS DELUXE VERSIE MET ‘BINNENKAMERSESSIES’ BONUS CD”

 1. Sorry, maar dit is al oud nieuws toch?
  En ik krijg het nu pas binnen!
  Heel jammer!
  Gods zegen en een fijn weekend!
  Broedergroet,
  Bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.