Extra concert en workshops Oslo Gospel Choir na overweldigende belangstelling voor ‘Messiah’

De belangstelling voor de eerste uitvoering in Nederland van ‘Messiah’, het nieuwe project van het Oslo Gospel Choir, is overweldigend. Het concert op 25 maart in Drachten is uitverkocht en er is een wachtlijst aangemaakt. Er is goed nieuws voor wie net naast het net viste: er is een tweede concert toegevoegd op 24 maart 2017. De lokatie is ZalenA4 in Leiderdorp en de kaartverkoop hiervoor is inmiddels van start gegaan. Dat geldt ook voor de workshop die dirigent Tore Aas geeft over ‘Messiah’, op 25 maart.

 

‘Messiah’ krijgt met de Nederlandse concerten haar wereldprimeur. Het ambitieuze nieuwe project van het Oslo Gospel Choir is als geheel een musical over het leven van Jezus – van Zijn geboorte tot Zijn hemelvaart. Op 24 en 25 maart 2017 presenteert dirigent Tore Aas samen met het Oslo Gospel Choir een zogenaamde ‘concert versie’ met een groot deel van de nummers uit deze musical en een verteller, aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir favorieten uit de afgelopen 28 jaar. De concerten bieden een bijzondere avond in de aanloop naar het paasfeest.

In de middag van 25 maart 2017 geeft Tore Aas in Drachten een workshop waarin hij zijn visie voor het project uitlegt. Deze workshop wordt in het bijzonder aanbevolen voor dirigenten van gospelkoren en –groepen. Tore Aas vertelt niet alleen over hoe de musical tot stand is gekomen, maar ook hoe zij is opgezet en uitgevoerd kan worden. Talloze koren in Nederland gebruiken repertoire van het Oslo Gospel Choir. Het is dus een unieke kans om nu vooraf uitleg en tips te krijgen van de schrijver en dirigent van ‘Messias’; in hoogsteigen persoon!

Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

Kaarten en informatie over de concerten en workshops zijn te vinden op https://www.truetickets.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *