‘Nederlandstalige aanbidding in een 70’s disco jasje’

HARDERWIJK – DJ Roberto Rosso kwam afgelopen week met de derde remix van zijn drie luik van Opwekkingsliederen die hij onderhanden heeft genomen. ‘Eén Doel’ van Elisa Krijgsman. Het aanbiddingsnummer heeft een ’70’s disco jasje gekregen. Het hele remix project is een cadeau voor het 60-jarig jubileum van de stichting en organisator achter de jaarlijks massaal bezochte pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen, waar de DJ vaak heeft gedraaid.

Het is een uniek project, omdat het een samenwerking betreft met de originele schrijvers van de nummers, zoals Elisa Krijgsman, Marcel Zimmer en InSalvation. De remixes zijn gemaakt door Roberto Rosso, Xonar en Florian Struik. Bij ‘Eén Doel’ hebben tientallen fans hun koortje en video in gezonden die ook in het lied en de video zijn verwerkt.

De drie nummers van het project zijn:

Adembenemend van Marcel Zimmer
Vul Dit Huis Met Uw Glorie van InSalvation
Een doel van Elisa Krijgsman

Ook zijn de releases beschikbaar als Lyric Video’s op YouTube.
v=Cn0wkH4wS6s

Samenwerking
Rosso: “Ik benaderde aanbiddingsleiders en tekstschrijvers van Opwekkingsliederen met het idee om van bestaande liederen een vette moderne dance versie te maken. Nadat zij enthousiast reageerden, zijn we samen de tracks uit gaan zoeken.” In het productieproces dat volgde, werkte Roberto Rosso samen met de producers uit de dancescene: Xonar en Florian Struik.

Over Roberto Rosso
Roberto Rosso staat al vanaf zijn tienerjaren op het podium. Op zijn zeventiende kwam Rosso tot geloof en in de jaren die volgden maakte hij een switch van wekelijks draaien in kroegen en clubs naar christelijke podia. De afgelopen jaren trad hij onder andere op bij grote evenementen als Opwekking, BEAM Festival en Like Jesus. In 2018 verscheen de eerste single Victorious van Roberto Rosso’s hoog gewaardeerde debuutalbum As the Crow Flies. Vorig jaar kwam zijn tweede album uit: Rosso & Friends, die onder andere met medewerking van artiesten als LZ7, De Rechtstaat, Lily-Jo en Hanne de Vries tot stand kwam. Dit jaar zal hij ook op de EO Jongerendag staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *