Paul Baloche haalt warme band met Nederland aan tijdens tour met Kees Kraayenoord

Weinig internationale artiesten hebben een warme band met Nederland als Paul Baloche. De Amerikaan, bekend van liederen als ‘Open the Eyes of my Heart’ en ‘Above All’ heeft met aanbiddingsconcerten door de jaren heen een zwak gekregen voor het Nederlandse publiek. Het bleek wederzijds. In mei 2020 krijgt het een vervolg met twee concerten op Nederlandse bodem; in Amersfoort en Dordrecht. Paul Baloche deelt de avonden met Kees Kraayenoord. Het tweetal wordt begeleid door Mozaiek Worship en het koor Forever Worship.

Diverse van zijn liederen gingen hem zelf voor. Nog voordat Paul Baloche voor de eerste keer voet zette op Nederlandse bodem, werden de liederen die hij schreef en/of bekend maakte, hier al gezongen. De bekendste is ongetwijfeld ‘Open the Eyes of my Heart’, vertaald in de bundel Opwekkingsliederen als ‘Schijn met Uw Licht in mijn Hart, Heer’. Later volgden ‘Above All’ (‘Meer dan Ooit’), ‘Praise Adonai’ (‘Prijs Adonai’) en ‘Hosanna’. Een aanbiddingsbijeenkomst op de Pinksterconferentie van stichting Opwekking werd memorabel toen de stroom uitviel en Baloche met behulp van een megafoon doorzong met het publiek. Het tekent de Amerikaan: wars van opsmuk of ego, met een groot talent voor het schrijven van aanbiddingsmuziek waar veel mensen hun geloofsleven in herkennen. Een paar jaar geleden nam hij zelfs de stap om diverse van zijn liederen in het Nederlands op te nemen voor zijn album ‘Uw Naam’, met behulp van veel Nederlandse artiesten, waaronder Kees Kraayenoord.

Van 22 t/m 24 mei is Paul Baloche terug in Nederland voor gezamenlijke optredens met Kees Kraayenoord. Kees deelt meer dan een platenlabel met Baloche; de aanbiddingsleider en voorganger van Mozaiek0318 volgt al jaren zijn hart door het Hollandse publiek mee te nemen in aanbidding. Tijdens de komende optredens worden de twee daarin bijgestaan door een band en het Hollandse koor Forever Worship. Natuurlijk worden tijdens deze tour veel van zijn bekende liederen gezongen, maar Paul zal ook van de gelegenheid gebruik maken om nieuw materiaal van zijn komende album –wat later in 2020 verschijnt- te introduceren. Eén lied van dit nieuwe album (‘Behold Him’) vindt wereldwijd haar weg al en zal niet ontbreken tijdens de tour.

Op 22 mei zijn Paul Baloche en Kees Kraayenoord in Dordrecht (Kerk van de Nazarener) en op 24 mei in de Rafael Gemeente in Amersfoort. Bovendien zijn ze te gast op het Strandheem Festival. De optredens in Amersfoort en Dordrecht zijn avondvullend. Paul Baloche is klaar voor een warm weerzien met Kees Kraayenoord en het Nederlandse publiek. Mis het niet!

Kaarten voor de concerten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl of 0297-237172.

Paul Baloche en Kees Kraayenoord met Mozaiek Worship & koor Forever Worship

22 mei 2020 Dordrecht (Kerk van de Nazarener Talmaweg 121 3317 RD)

24 mei 2020 Amersfoort (Rafael Gemeente Kosmonaut 2 3824 MK)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *